Izvor:
24.06.2016 u 16:23
0

REAKCIJE SRBIJE NA POBEDU BREGZITA: Nastavljamo EVROPSKI PUT

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odluka o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije neće imati uticaja na politički put Srbije i ocenio da Srbija treba da nastavi svoj evropski pravac i da radi svoja posla kada je reč o evropskim integracijama.

"To je stav britasnkog naroda To je njihova odluka napuste EU iako Velika Britanija nikada nije potpunosti delila sve mehanizme unije, iako je zadržavala određen nivo posebnosti", rekao je Dačić.

On je ocenio da Srbija treba da gleda svoje interese i dodao da je premijer Srbije Aleksandar Vučić za danas u 10.30 zakazao sednicu vlade, povodom odluke Velike Britanije o izlasku iz EU.

"Tema će biti i naša reakcija na pre svega očuvanje stabilnosti u zemlji. Država će preduzeti kako bismo sačuvali ekonomsku i finansijsku stabilnost u ovim uslovima kada dolazi do poremećaja na svetskom tržištu koji su izazvani ovom političkom odlukom", rekao je on.

Dačić je rekao da ne veruje da će odluka na referendumu "uticati na nestajanje evropske ideje i EU", ali je dodao da je EU "svakako pretrpela značajan udarac".

Iste rekacije dolaze i iz predsedništva Srbije.

Srbija će svakako nastaviti put ka punopravnom članstvu u EU zato što na taj način uredjujemo državu po najvišim pravnim standardima – rečeno je u kabinetu predsednika Srbije.

Na referendumu u Velikoj Britaniji 51,9 odsto građ ana glasalo je za izlazak iz EU, kako bi preuzeli veću kontrolu nad ekonomijom i granicama te države.

Izvor:Beta
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter