Izvor:
17.09.2017 u 06:44
0

Patrijarh: Verujem da Vučić o Kosmetu misli isto što i narod!

Verujem da ono što misle Crkva i narod misli i naš predsednik, rekao je patrijarh srpski Irinej, na pitanje šta misli o unutrašnjem dijalogu o rešenju kosovskog pitanja.

U intervjuu za sutrašnji borj "Novosti", patrijarh kaže i da se uzdamo u Rusiju da će nam pomoći da sačuvamo ono što je uvek naše bilo.

" Naša tragedija i naš problem jeste to što se narod nije vratio. Prvo rešenje i najveći zadatak jeste vratiti što veći broj ljudi prognanih s Kosova i Metohije", rekao je patrijarh Irinej.

Patrijarh naglašava da mu se čini da nikada nismo toliko stradali kao u našem vremenu, počevši od stratišta u Jasenovcu i Jadovnu iz prošlog rata, pa sve do Kosova i preko Kosova, gde smo svojom krvlju i svojim kostima cementirali ovu zemlju.

" I danas patimo i stradamo, ali je naša velika nada u ime Božje da nas neće ostaviti pod uslovom da mi ne ostavimo Gospoda", poručuje patrijarh.

Patrijarh veruje da Gospod neće ostaviti ni naše mučeničko Kosovo.

"Neće Gospod ostaviti tu najveću svetinju, zalivenu svu krvlju svetomučenika u tolikim svetima i svetinjama. Neće Gospod dozvoliti da padnu u ruke nekrsta, koji sve čini da ruši i pali, i ne zna šta je istorija i duhovno nasleđe. Takvom narodu takva blaga ne mogu biti data na čuvanje", kaže srpski patrijarh.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter