Izvor:
27.06.2016 u 22:27
0

VUČIĆ: Hoćete autoputem u Grčku, platite porez!

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić poručio je da je borba protiv sive ekonomije mora dramatično da se pojača i istakao da u toj oblasti računa na ideje Američke privredne komore (AmCham).

Ozbiljno smo pojačali borbu protiv šverca duvana, i mislim da se rezultati vide poslednjih dana i nedelja, a na čelu radne grupe je direktor policije lično. Ima problema sa ilegalnim fabrikama u okruženju, koje štancuju cigarete i ilegalno ih uvoze, ali borićemo se i izborićemo se– rekao je on.

Razočaran je, dodaje, kad mu direktorka Poreske uprave Dragana Marković kaže da u Nišu, Kragujevcu ni 10 odsto restorana ne izdaje fiskalne račune a upola toliko objekata prijavljuje radnike.

Sistem ćemo da zaokružimo. U neke od tih kafana nikad niko nije ušao. Nije niko znao da Poreska uprava postoji, kao da su poreznici s rogovima ušli kod njih– rekao je on.

Narodu mora da se objasni, naveo je, da ukoliko hoće modernu infrastrukturu, moraju da plaćaju porez.

Hoćete puteve, da u Bugarsku i Grčku na more idete autoputem. Pa ako hoćete, morate porez da platite. To je sveta dužnost i to je najveće rodoljublje. A kod nas je samo važno ''kako mogu da prevarim državu''. To je milina– rekao je on dodajući da –svima odgovara da se tu nešto ne plaća, kao što niko neće da se zna koliko ima kockarskih mašina u Srbiji

Tanjug
Foto:Twitter/jenkers_en

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter