Izvor:
01.07.2016 u 23:02
0

VUČIĆ BESAN ZBOG NEOTVARANJA POGLAVLJA: Nema zavrtanja ušiju SRBIJI tek tako!

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će evropskim zvaničnicima na predstojećem samitu u Parizu reći da Srbija ostaje posvećena napretku, reformama i evropskom putu, ali da niko ne treba da misli da se Srbiji tek onako mogu "zavrtati uši".

"Nisam naročito uplašen spiskom zvanica pa da ne smem da iznesem šta je srpski stav", rekao je premijer na pres konferenciji i dodao da očekuje podršku od EU zvaničnika, uključujući Angelu Merkel, Matea Rencija, Fransoe Olanda i drugih i da će tražiti jasne odgovore zašto se Srbiji ne otvaraju poglavlja.

Vučić je rekao da je Srbija uradila sve što je trebalo za otvaranje poglavlja 23 i 24, da nije mogao da sakrije razočarenje u razgovoru sa brojnim zvaničnicima EU što do toga nije došlo, te da očekuje da se Srbiji objasni šta je to što nije uradila.

"Iako nisam mogao da sakrijem razočarenje u razgovoru sa brojnim evropskim zvaničnicima juče i danas, više ni reč neću reći. Mi smo svoj posao obavili i niko iz EU ne može da kaže da je Srbija kriva", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Dodao je da u nedelju putuje u Pariz, na Samit lidera Zapadnog Balkana i EU, gde očekuje da mu se kaže gde je Srbija pogrešila i da kaže šta Srbija misli.

"A, misli da nastavi svoj evropski put, ali Srbija želi i traži poštovanje za svoj narod i svoju vladu. Ako nismo uradili nešto kako treba kažite nam šta je to, ali nemojte da mislite da bilo ko ima pravo da nam zavrće uši bez razloga", istakao je Vučić.

Poručuje da Srbija ne želi da učestvuje "u igrarijama iz komšiluka", gde podižu ogradu, maltretiraju građane i decu šest sati, tobož zbog migranata, iako tamo nikada nijednog migranta nije bilo.

Kaže i da je Srbija htela da uzvrati, ali da to ne treba da radimo, budući da su to "besmislene dečačke igrice". "Uopšte ne razumem neke ljude. Srbija je posvećena napretku, od svojih ideja ne odustajemo. Ta politika za koju su mnogi govorili da je nemoguća polako daje rezultate", naglasio je Vučić.

"Uveren sam u podršku Angele Merkel, Francuske, Junkera, Mogerini. Na njima je da odluče, ako hoće, hoće, ako neće, neće", rekao je Vučić.

Izvor:Tanjug
Foto:Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter