Izvor:
31.10.2017 u 21:02
0

Britanski profesor o odluci Surinama da povuče priznanje Kosova: „Ovo je velika stvar za Srbiju“!

Odluka Surinama o povlačenju priznanja Kosova je potvrda suvereniteta Srbije nad Kosovom i velika stvar za Srbiju, ocenio je danas britanski profesor Džejms Ker-Lindzi.

Na svom Tviter nalogu, Ker-Lindsi je napisao da je ovo "velika stvar, ukoliko se potvrdi".

"Srbija kaže da je Surinam povukao priznanje Kosova. Tehnički, u pitanju je priznanje suvereniteta Srbije nad Kosovom. Prema mišljenju velikog broja stručnjaka, priznanje ne može povući, već je potrebno da neka država izrazi suverenitet nad nekom teritorijom", naveo je britanski profesor, koji se bavi Balkanom, a posebno pitanjem secesije.

Vlada Republike Surinam povukla je odluku o priznanju Kosova i Metohije kao nezavisne države, saoštio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je rekao da je tokom noći stigla diplomatska nota iz Surinama o povlačenju odluke.

"Oni su 8. jula 2016. priznali nezavisnost Kosova", rekao je Dačić na vanrednoj konferenciji za novinare i dodao da je za njegovog mandata samo pet država priznalo Kosovo, a da je jedna povukla svoju odluku.

On je napomenuo da je do sada 106 država priznalo nezavisnost Kosova.,

"Ovo je istorisjki događaj za nas – ovo nismo uradili parama jer ih nemamo , niti pritiscima jer nismo u mogućnosti – već posvećenošću", naglasio je ministar.

tanjug.rs
Foto: pixabay.com, wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter