Izvor:
01.11.2017 u 18:51
0

PRIHVATIO POZIV: Vučić uskoro ide u posetu Austriji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv predsednika Austrije Aleksandra van der Belena da poseti tu zemlju ističući značaj odnosa sa Austrijom, kako u političkom smislu, tako i u ekonomskom, s obzirom na to da je Austrija među najznačajnijim investitorima u Srbiji.

U pismu austrijskog predsednika, koji mu je uručio ambasador u Beogradu Johanes Ajgner, se između ostalog, kaže:

– Imajući u vidu naše prijateljske odnose i aktivnu saradnju u mnogim oblastima koje povezuju Austriju i Srbiju, drago mi je da Vas, gospodine predsedniče, pozovem u zvaničnu posetu. Uveren sam da bi naš susret bio izuzetan povod da blisku povezanost naših dveju zemalja još više produbimo i intenziviramo – navodi se u pismu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Vučić je sa zadovoljstvom prihvatio poziv predsednika Van der Belena, i izrazio veliku zahvalnost Austriji za podršku na evropskom putu, kao i u sprovođenju politike regionalne saradnje i stabilnosti. Predsednik Vučić je istakao da je austrijsko angažovanje u Berlinskom procesu značajno doprinelo boljem razumevanju na Zapadnom Balkanu.

Ambasador Ajgner je istakao važnost unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je započeo na inicijativu predsednika Vučića i interesovao se za učešće predstavnika opozicije u tom dijalogu. Srpski predsednik je rekao da će i lično sa velikom pažnjom da prati sednice Narodne skupštine na temu Kosova i Metohije i da jedva čeka da čuje mudre predloge opozicionih poslanika, navodi se u saopštenju.

Izvor: Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter