Izvor:
03.11.2017 u 00:47
0

HAŠKI TRIBUNAL: Tužilaštvo protiv zahteva za odlaganje presude Mladiću!

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je da sudije odbiju zahtev odbrane da izricanje prvostepene presude Ratku Mladiću, zakazano za 22. novembar, bude odloženo zbog bolesti optuženog.

Tužioci su ocenili da je odbrana "propustila da pruži bilo kakvo opravdanje za taj zahtev i za tvrdnje kojim ga je potkrepila".

U odgovoru na zahtev odbrane, haško tužilaštvo tvrdi da branioci nisu naveli nikakve dokaze za svoju tvrdnju da je "po mišljenju medicinskih profesionalaca došlo do značajnog pogoršanja stanja Mladićevog mozga" i da bi zbog toga general mogao biti "nesposoban da učestvuje" u procesu.

Tužioci naglašavaju da su lekari u pritvoru Tribunala i nezavisni specijalisti pomno pratili Mladićevo zdravstveno stanje tokom celog suđenja te da su u izveštajima navodili da je on sposoban da učestvuje u suđenju.

U podnesku tužioci navode i da je nalaz da je "zdravstveno stanje optuženog stabilno" potvrđen i u poslednjem izveštaju specijalista od 22. septembra.

Tužilaštvo podseća i da je raspravno veće u nedavnoj odluci konstatovalo da Mladić "nema akutnih medicinskih problema" koji nisu bili obrađeni lečenjem.

Mladićevi branioci juče su zatražili da Tribunal odloži izricanje prvostepene presude sve dok se ne utvrdi da li je Mladić mentalno i fizički sposoban za dalje učešće u procesu.

Mladić, koji je bio vrhovni komadant Vojske Republike Srpske, optužen je za ratne zločine počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom 1992. do 1995. godine.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Facebook/TrendsZoneOfficial

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter