Izvor:
03.11.2017 u 23:15
0

Vulin: Ugljanin hoće nered i nemir, smeta mu Srbija!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je povodom izjave predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća, Sulejmana Ugljanina rekao da bi on želeo da izazove nered i nemir, a da onome kome smeta vojska, smeta mu i Srbija, kao i mir i zakonitost.

"Vojska Srbije nije okupaciona sila da bi se povlačila, ona je deo svakodnevnog života svakog od nas i čuvar naše zemlje, našeg načina života. Kome smeta vojska smeta mu i Srbija, a smeta mu i mir i zakonitost", naveo je Vulin u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Ugljanin bi voleo da izazove nered i nemir ali za to među građanima Srbije nema baš ni malo želje ili prostora. "Verujem da će pravosudni organi Republike Srbije umeti da procene i učinjeno i nameravano. Vojska će baš kao i policija i pravosuđe i službe bezbednosti nastaviti da čuvaju mir i zakonitost na prostoru Republike Srbije i da garantuju bezbednost i miran život svakom građaninu Srbije nikada ne pitajući za veru ili naciju. Srbija pripada svima koji žive u njoj i to svojom mržnjom neće promeniti niko i nikada", poručio je Vulin.

Ugljanin je ranije danas zatražio od nadležnih državnih organa da raspišu izbore za teritorijalnu autonomiju Sandzaka, pozivajući se na "referendum, koji je održan 1991 godine", a zatražio je i da se utvrdi datum za povlačenje srpske policije, vojske i tajnih službi, kao i srpskih pravosudnih organa.

On tvrdi da su Bošnjaci strano telo u državi gde se institucije nazivaju Srpska vojska, srpska policija, kao i da se državni organi prema njima ponašaju neprijateljski i diskriminatorski.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter