Izvor:
08.11.2017 u 13:28
0

SKUPŠTINA: Danas glasanje o 12 tačaka, i o dualnom obrazovanju!

Skupština Srbije glasaće danas o 12 tačaka dnevnog reda, među kojima je i Predlog zakona o dualnom obrazovanju.

Poslanici će se izjašnjavati i o izmenama zakona o predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Skupština će glasati i o potvrdivanju Sporazuma o zajmu (Projekat inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Konvencije o nuklearnoj sigurnosti, kao i Zajednicke konvencije o sigurnosti upravljanja istrošenim gorivom i o sigurnosti upravljanja radioaktivnim otpadom.

Glasaće se i o izmenama odluka o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i o nekoliko izmena odluka o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora koje su podnele poslaničke grupe SNS, SPS i D JB.

Sednicu sa predlozima tih zakona, koja je počela je 24. oktobra, obeležile su replike, kratke pauze i česta javljanja poslanika po povredama Poslovnika.

Tokom višednevne rasprave, između ostalog bilo je i čitanja ocena iz fotokopije indeksa predsednika Sbije Aleksandra Vučića, udaljenja sa sednice šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića, ali i pokazivanja modrice koju je Maja Gojković zadobila u incidentu 31. oktobra kada je u njen kabinet upalo troje poslanika Dveri.

izvor:tanjug.rs
Foto:wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter