Izvor:
08.11.2017 u 17:00
0

JI TVRDI: „Od Srbije se nije zahtevalo ništa u vezi sa Kosovom!“

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji izjavio je da se tokom njegove nedavne posete Beogradu, "od Srbije nije zahtevalo ništa u vezi sa Kosovom".

On kaže, međutim da je "u formi saveta, a ne zahteva", preneo poruku SAD srpskim zvaničnicima, prenosi Radio Glas Amerike.

O tome šta će dalje, pa o i priznanju nezavisnosti Kosova, odlučiće Beograd, rekao je Ji na skupu o mirovnim procesima na Balkanu, održanom u Centru za međunarodne odnose u Vašingtonu.

"Predsednik Vučić je rekao da želi da ima unutrašnji dijalog, ali da o tome želi da razgovara u Srbiji, a onda, pretpostavljam i sa Kosovom o normalizaciji odnosa", rekao je zvaničnik Stejt departmenta.

"Ne ovako kako se radi trenutno, malim koracima u velikim vremenskim razmacima. Nadamo se mnogo bržem, hitnijem i dramatičnijem načinu, kako bi obe zemlje mogle da se normalizuju što pre", istakao je Ji.

Kako prenosi VOA, on nije želeo da potvrdi, niti da demantuje spekulacije da će on biti naredni ambasador SAD u Makedoniji.

izvor:tanjug.rs
Foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter