Izvor:
13.11.2017 u 23:42
0

Dodik udara kontru Izetbegoviću: Priznanje Kosova više zavisi od mene nego od njega!

Lider RS Milorad Dodik izjavio je da član predsedništva BiH Bakir Izetbegović ne poštuje BiH, teritorijalni integritet Srbije i dobre odnose sa Srbijom.

"Kosovo neće biti priznato od strane BiH, šta god Bakir Izetbegović rekao i šta god on pokušao da uradi jer to da li će BiH priznati Kosovo i Metohiju ili ne, zavisi od Republike Srpske" rekao je Dodik za Pink.

On je dodao da to može da bude samo "stav jednog političara koji je na zalasku političke karijere".

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović tvrdi da će BiH priznati jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, što je, kaže, i dosad trebalo da učini.

Dodik je rekao da Izetbegović "nije Bosna i Hercegovina" te da li će KiM biti priznato od strane Bosne zavisi od Republike Srpske koja to neće učiniti.

“Ja bih mogao da kažem da više od Bakira Izetbegovića, da li će Kosovo biti nezavisna država, zavisi od mene nego od njega. Bakir Izetbegović je jedan propali političar koji sada stalno vraća iste teme kao njegov otac preteći ratom na ovim prostorima bez ikakvih realnih uporišta za tako nešto", rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je kazao da Izetbegović ima mnogo problema u svojoj političkoj partiji i svom narodu, što se tiče podrške, i da na ovaj način, kako kaže, pokušava da vrati politički značaj.

"Apsolutno jedna zloupotreba, kojoj nije nesklon Bakir izetbegović i njegovi saradnici. Mislim da se samo on dovoljno demaskirao, a da sa ovim ne može ništa da postigne. Da li će BiH priznati KiM ili ne, zavisi od Republike Srpske, a Republika Srpska je protiv priznanja", poručio je Dodik.

Dodik i Izetbegović su više puta ulazili u medijske sukobe, a poslednji je izbio kada je Dodik izjavio da je Alija Izetbegović bio u zloglasnoj "Handžar diviziji", nakon čega je porodica Izetbegović podnela tužbu protiv lidera RS.

b92.net
Foto: wikimedia, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter