Izvor:
21.11.2017 u 20:37
0

Novi skandal u Skupštini: Sukob Obradovića i Martinovića! (VIDEO)

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović je danas mišem od lap topa gađao u lice predsednika Administrativnog odbora Skupštine Aleksandra Martinovića (SNS) na sednici tog skupštinskog tela koju je obeležila uzavrela atmosfera na ivici fizičkog obračuna.

Incident se dogodio na sednici odbora koji je raspravljao o novčanom kažnjavanju poslanika zbog izrečenih opomena, među kojima je i novčano kažnjavanje Obradovića.

Prethodno je, naime, Martinović Obradoviću, kome je ranije izrečena mera udaljenja sa sednice Skupštine Srbije na 20 dana i to u delu sednice na kojoj su članovi vlade odgovarali na pitanja poslanika, poslednjeg četvrtka u oktobru, na sednici odbora izrekao opomenu.

Obradoviću je opomena izrečena nakon što je na sednici odbora pokazao plakat na kome je pisalo "Majo, pokrala si Novi Sad", a pre toga je oštro kritkovao ponasanje vladajuće koalicije i predsedavajućih zbog opomena navodeći da mu je jedna izrečena zbog podizanja plakata “Vučić, brat, kumovi, lopovi” na sednici parlamenta.

Obradović je rekao da je tada podigao plakat, ali da nije rekao koji Vučić, koji brat i koji kumovi, a da je vladajuća koalicija u “tim lopovima prepoznala Vučića”.

“Vi ste rekli da je Vučić lopov time što ste ga prepoznali”, naveo je Obradović, koji je ustao i stao ispred Martinovića, oborio staklenu čašu koja je stajala kod Martinovićevog lap topa, uzeo miša i gađao ga.

Obradović je žustro negodovao rekavši: "Kako te nije sramota Martinoviću, kako možeš da budeš krpa, kukavica i Vučićev sluga".

Tražio je da mu se omogući da nastavi da govori, te da mu je ostalo još vremena za raspravu.

Martinović nije prekidao sednicu Odbora, a poslanica SNS Dragana Barišić, koja je sedela pored njega poručila je Dverima: “Mi vas se ne plašimo, sram vas bilo”.

U jednom trenutku u salu je ušlo obezbeđenje, a verbalni sukob, uz koškanje poslanika Dveri i SNS nastavljeno je i nakon zaključenja sednice na kojoj je izglasano novčano kažnjavanje nekoliko poslanika opozicije zbog izrečenih opomena.

Obradović je potom stao na vrata sale, vidno besan, sve vreme je dobacivao Martinoviću, a atmosfera je bila na ivici fizičkog obračuna.

Sačekao je da iz sale izađe Martinović, i u tomtrenutku je krenuo ka njemu, ali ga je otpozadi za sako povukao poslanik SNS Vladimir Ðukanović i tako omogućio predsedniku Administrativnog odbora da izađe.

U tom trenutku, bila je gužva jer su u sali bili i poslanici koji nisu članovi odbora, obezbeđenje i novinari.

Neposredno pre incidenta, sednicu odbora napustili su poslanici SRS, koji su prethodno oštro negodavali što se opomene izriču i novčano kažnjavaju samo poslanici opozicije.

I poslanica DJB Ana Stevanović negodavala je što se novčano kažnjavaju samo poslanici opozicije, navodeći da je to primer dvostrukih aršina koji se primenjuju u parlamentu, te da su sve opomene izrečene neopravdano.

Odbor je odlučio da, zbog izrečene opomene udaljenja sa sednice parlamenta, Boška Obradovića novčano kazni sa 50 odsto od plate ili sa oko 34.100 dinara.

Poslanik radikala Nemanja Šarović kažnjen je za dve izrečene opomene sa ukupno 20 odsto od plate.

Poslanici DS Balša Božović i Radoslava Milojičić kažnjeni su za po jednu izrečenu opomenu sa 10 odsto od plate ili sa po 6.800 dinara.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter