Izvor:
21.11.2017 u 22:36
0

Susret Vučića i Putina u decembru u Moskvi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će verovatno posetiti Rusiju u decembru kada će imati sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Ruska agencija Tass prenela je izjavu predsednice Saveta Federacije Ruske Federacije Valentina Matvijenko koja je nakon sastanka sa Vučićem u Beogradu rekla da Rusija očekuje da će predsednik Srbije posetiti Rusiju u decembru.

"Pre svega, želim da ispunim zahtev ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je tražio da vam poželim sve najbolje i poručio da se raduje vašoj poseti u decembru ove godine, dogovorenog datuma koji vama odgovara", rekla je Matvijenko.

Prema njenim rečima, Rusija se nada da će ta poseta dati novi podsticaj razvoju rusko-srpskih odnosa, a agencija prenosi da je Matvijenko rekla da se priprema veliki broj dokumenata o bilateralnoj saradnji koji će se tada potpisati.

Ona je rekla da Rusija poštuje principijelan stav Srbije i odlučnost da se snažno odupre zahtevima iz inostranstva da se zaustavi saradnja sa Rusijom i, kako prenosi agencija, pozdravila odluku Srbije da se ne pridruži NATO i odbijanje Beograda da ne uvede sankcije Rusiji.

tanjug.rs
Foto: Vlada R. Srbije, Twitter/Strahota_Sima

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter