Izvor:
11.12.2017 u 02:17
0

Otvaranje poglavlja opipljiv dokaz da Srbija napreduje ka EU!

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da pregovaračka poglavlja 6 i 30, koja će sutra biti otvorena u Briselu, na '''najopipljiviji način''' pokazuju napredak Srbije na evropskom putu.

'''Mislim da je trebalo da budu otvorena tri poglavlja, ali ne možemo uvek da utičemo na sve, a postoje i brojni unutrašnji razlozi u pojedinim državama članicama koje se još uvek pozicioniraju po određenim pitanjima", rekla je Joksimović za RTS.

Bitno je da mi radimo dobar posao zbog naših građana i da to većina država prepoznaje, istakla je ona.

Srbija će sutra na Međuvladnoj konferenciji u Briselu otvoriti još dva poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU – poglavlje 6 koje se bavi pravom privrednih društava i poglavlje 30 o ekonomskim odnosima sa inostranstvom.

Zemlje članice EU odlučile su da Srbiji daju "zeleno svetlo" za otvaranje još dva poglavlja, čime će ukupno biti otvoreno 12 poglavlja.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter