Izvor:
13.12.2017 u 00:17
0

VUČIĆ PUTUJE NA KUBU: Odnosi dveju zemalja moraju da budu temelj razvoja ekonomske saradnje!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić putuje u dvodnevnu zvaničnu posetu Kubi, na poziv predsednika Raula Kastra.

Predsednik Vučić je ove sedmice, u razgovoru sa novoimenovanim akreditovanim ambasadorom Kube u Beogradu, rekao da dobri politički odnosi dveju zemalja treba da budu temelj za razvoj ekonomske saradnje, a istakao je posebno oblast poljoprivrede, medicine i farmaceutske industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa. Tokom njegove posete Havani biće potpisan Sporazum o saradnji u oblasti lekova i medicinskih sredstava.

U Srbiji se inače uspešno primenjuju iskustva kubanske medicine i farmaceutske industrije. Program posete predviđa i obilazak razvojne zone luke Marijel, jednog od najvećih ekonomskih projekata u kubanskoj istoriji.

Srbija, kako je istakao, kao zemlja koja štiti svoju nezavisnost, oseća veliko prijateljstvo i poštovanje prema Kubi i divi se slobodarskim stavovima kubanskog naroda. Kubi smo zahvalni na principijelnom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, protiveći se članstvu tzv. Kosova, rekao je Vučić prilikom prijema akreditiva ambasadora Gustava Triste del Toda.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter