Izvor:
11.01.2018 u 01:24
0

Dačić: Da žene i muškarci imaju istu platu za isti posao!

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je večeras da se oduvek zalagao za izjednačavanje muškaraca i žena, odnosno za zakonsko rešenje kojim bi se ženama i muškarcima sa istom školskom spremom za isti posao garantovale iste plate.

"Kada na Islandu može da bude donet zakon o zabrani nejednakih plata muškaraca i žena, očkujem da posle mog višegodišnjeg zalaganja Forum žena SPS može to da predloži i kod nas", rekao je Dačić novinarima pre sednice Foruma žena SPS Beograda.

Kako je rekao, pojedina istraživanja pokazuju da takva diskriminacija postoji, dodajuci da je to najveća diskriminacija.

"Ako se već zalažemo da nema diskriminacije, zašto se i o ovome ne priča… Zalagali smo se protiv diskriminacije kad su druge grupe bile u pitanju i ako smo mogli da razgovaramo i o LGBT populaciji i o nekim drugim, ne znam zašto se ne bavimo ovom temom, da žene i muškarci imaju jednaku platu", rekao je Dačić.

On je dodao da je pitanje zašto se žene i muškarci plaćeni različito za isti posao pitanje za celu Evropu, u kojoj, kaže, postoji velika razlika u platama, od deset do 25 odsto u nekim zemljama.

"Ovo je 21. vek, ne mogu da prihvatim da smatramo da se zakon o borbi protiv diskriminacije odnosi na nešto drugo, a ne i na ovo vitalno pitanje", rekao je Dačić.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter