parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ALEKSANDAR VULIN: Spremni da izvršimo naređenje vrhovnog komandanta!

 

 

 Pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane sa velikom budnošću i pažnjom prate sva dešavanja u našem okruženju i u stanju su da reaguju na bilo kakvo ugrožavanje naših prostora i bezbednosti građana Srbije, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin u Raški, prilikom obilaska kasarne "Stefan Nemanja" u blizini administrativne linije.

Prema njegovim rečima, posle ubistva Olivera Ivanovića, ne može se reći da je stanje mirno i redovno. 

- Svi smo na velikom oprezu i danas smo tu da bismo se uverili u stanje i u borbenu gotovost naših jedinica i spremnost da reagujemo na svako ugrožavanje na ovom prostoru. Da se uverimo u našu sposobnost da reagujemo na bilo kakve pojave koje bi mogle značajnije da ugroze bezbednost svih Srba bez obzira gde oni žive - ističe Vulin.

 Vojska Srbije je i materijalno i kadrovski spremna i osposobljena, dovoljno naoružana i opremljena da može da sprovede svako naređenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i državnih organa na odbrani naše teritorije, našeg ustavnog poretka, na odbrani mira i stabilnosti čitavog prostora, rekao je Vulin.

- Vojska Srbije je spremna da zaštiti svaki deo naše teritorije i dovoljno organizovana i pripremljena da svi građani Srbije mogu da budu apsolutno sigurni da mir i stabilnost ne mogu da budu ugroženi dok je vojska Srbije ovde - dodao je on.

Načelnik generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković bezbednosnu situaciju u zemlji ocenio je stabilnom.

- Izvršavamo redovne zadatke, pažljivo pratimo dešavanja u zahvatu administrativne linije u Kopnenoj zoni bezbednosti i preduzimamo sve potrebne mere da bilo kakvu pojave ugrožavanja bezbednosti, pre svega građana Srbije, uočimo i da na najefikasniji način reagujemo. Na to nas posebno usmerava jučerašnji događaj, atentat na Olivera Ivanovića - ukazao je on.

 


 Definitivno postoje organizovane manje ili veće grupe kojima nije stalo do mira i stabilnosti na ovim prostorima, kaže Diković i dodaje da su pripadnici snaga bezbednosti i Vojske su spremne da adekvatno odgovore i zaštite bezbednosti svih. Vulin i Diković obišli su danas pripadnike Druge brigade Kopnene vojske u Kasarni „Stefan Nemanja" u Raški.

 Nakon referisanja komandanta 21. pešadijskog bataljona majora Živana Ikraša o stanju u jedinici, čelni ljudi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sastali su se sa predsednikom opštine Raška Ignjatom Rakitićem i sekretarom Raškog upravnog okruga Milojem Kundovićem. Tokom obilaska, ministar Vulin je istakao da su danas imali priliku da obiđu 21. pešadijski bataljon koji nastavlja tradiciju slavne 37. motorizovane brigade koja se proslavila u odbrani Srbije od NATO agresije.

- Još jednom možemo da kažemo koliko smo ponosni na svakog pripadnika Vojske Srbije i onda, 1999. godine i danas. Koliko smo ponosni na 37. motorizovanu brigadu i njenog komandanta i svakog borca koji je tada stao na branik svoje domovine - rekao je Vulin. 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak 19.02.2018
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:55 Vesti
08:00 TOP - SHOP
08:15 Dobro jutro Srbijo
10:55 Vesti
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Beni Afet serija 
14:55 Parovi - Live
16:20 Posle rucka
17:45 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 UPOZNAJTE PAROVE
19:55 Bingo
20:30 UPOZNAJTE PAROVE
21:00 Ćirilica - Predsednik Aleksandar Vučić
slede Parovi - Live