Izvor:
29.01.2018 u 13:26
0

Vučić danas u Istanbulu sa Erdoganom i Izetbegovićem!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će u Turskoj razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Predsednik Vučić rekao je sinoć da će u Istanbulu imati važne razgovore kako o turskoj politici na Balkanu, tako i o rešavanju problema sa BiH.

On je, po dolasku u Istanbul, rekao da je veoma važno za Srbiju da razgovara o turskoj politici na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i da vidimo šta je ono što očekuju u odnosima Srbije i BiH.

"Čuće se naši interesi, a čućemo i njihove, pa da vidimo možemo li da pravimo određene pomake infrastrukturne sa BiH ili ne, da li možemo da napravimo bilo kakve pomake po pitanju rešavanja pitanja granice između naše dve zemlje", naveo je Vučić za TV Pink.

Vučić se u Istanbul juče sastao sa biznismenom i vlasnikom "Taj grupe", Mesudom Toprakom, koji dolazi u Kraljevo, sa novom investicijom od 35 miliona evra i 2.500 novih radnih mesta.

Sastanak u Istanbulu biće treći susret predsednika Srbije i Turske za manje od godinu dana.

Poslednji put Vučić je u Turskoj boravio prošlog jula, kada se sastao sa Erdoganom i učestvovao na 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

A turski predsednik je u Srbiji boravio četiri meseca kasnije, u oktobru prošle godine, kada je, pored Beograda, zajedno sa Vučićem posetio i Novi Pazar.

Portparol Predsedništva Turske Ibrahim Kalin, ranije je, tokom nedavnog boravka u BiH, najavio trojni sastanak u Turskoj i rekao da ta zemlja nastoji da poveća broj investicija u regionu Zapadnog Balkana i poboljša bilateralne odnose koji su već dobri, uključujući Srbiju.

On je podsetio da je između Turske i Srbije potpisano više od 20 sporazuma i to će, istakao je, biti prilika da se razgovara i o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter