Izvor:
30.01.2018 u 13:57
0

INVESTICIJA: Umesto Južnog gradićemo Srpski tok!

Gasovod Niš-Dimitrovgrad je jedan od prioriteta Vlade, u fazi je projektovanja i uskoro počinje gradnja, poručila je Brnabićeva

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je da će se umesto gasovoda „Južni tok“ uskoro graditi „Srpski tok“, sa trasom od Bugarske do Srbije.

Ona je takođe rekla da će preduzeće „Južni tok“, koje je formirano zbog projekta istoimenog gasovoda, uskoro biti preimenovano u „Srpski tok“.

– Trenutno projektujemo (gasovod) Niš-Dimitrovgrad i verujem da ćemo uskoro početi i da gradimo – rekla je Brnabićeva.

Plan Vlade i jedan od njenih prioriteta u okviru Berlinskog procesa – gasovod ka Bugarskoj, koja postaje jedno od gasnih čvorišta ovog dela Evrope preko „Turskog toka“.

– Govori se i o LNG terminalu tečnog naftnog gasa u Aleksandropolosu, koji će ići prema Grčkoj. I to je svakako jedan od naših alternativnih izvora gasa i pametnih energetskih politika – dodala je premijerka.

Mediji su ranije objavili da će se zbog ovakvih planova „Srbijagas“ zadužiti kratkoročnim kreditom od 15 miliona evra, a taj novac je namenjen za dodatno uvećanje kapitala.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/dwnews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter