Izvor:
31.01.2018 u 21:49
0

MIHAJLOVIĆ SA PREDSEDNIKOM EVROPSKE INVESTICIONE BANKE: Nastavićemo da radimo partnerski na tekućim i novim projektima!

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je sa predsednikom Evropske investicione banke Dariom Skanapjekom o tekućim i novim infrastrukturnim projektima koji se realizuju uz podršku EIB-a.

Mihajlovićeva je, kako je saopšteno iz njenog kabineta, zahvalila Skanapjeku na dobroj saradnji sa EIB-om na važnim infrastrukturnim projektima koje Srbija realizuje, pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

– Vlada Srbija i EIB nastaviće da rade partnerski i na završetku tekućih projekata, kao i na novim projektima, među kojima je posebno važan “auto-put mira” Niš-Merdare-Priština. Ugovori koje danas potpisujemo za projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Niš-Dimitrovgrad za Srbiju su od velikog značaja, jer to znači nastavak modernizacije strateški važnog pravca, Koridora 10, i još bolje povezivanje sa regionom i Evropom – rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da je regionalno povezivanje još jedan dokaz posvećenosti Srbije očuvanju mira i stabilnosti u regionu, i da predstavlja cilj kojem Vlada Srbije ostaje privržena.

Dario Skanapjeko, predsednik EIB-a, rekao je da je EIB zadovoljan dinamikom povlačenja kreditnih sredstava, i naglasio da je ova institucija fokusirana na podršku projektima koji doprinose povećanju konkurentnosti Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Matilda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter