Izvor:
06.02.2018 u 17:28
0

ŽAN KLOD JUNKER UZ SRBIJU I CRNU GORU: Indidkativni datum i ohrabrenje za zemlje koje su najviše napredovale na EU putu!

Predsednik Evropske komsija Žan Klod Junker kaže da 2025. godina nije godina kada bi Srbija i Crna Gora ”morale” da budu u EU, već da je to indidkativni datum i ohrabrenje za zemlje koje su najviše napredovale na EU putu.

– Pogrešno je predstaviti da smo ja i Evropska komisija rekli da Srbija i Crna Gora moraju biti u EU do 2025. godine. Ne, to je indikativni datum i ohrabrenje, tako da ove zemlje rade snažno i prate taj put – izjavio je Junker u Strazburu pred predstavljanje Strategije proširenja.

Žan Klod Junker kaže da su Srbija i Crna Gora, kao zemlje koje su naviše napredovale, dobile ”novi datum koji bi trebalo da ubrza stvari”.

– Želimo da vidimo proširenje na Zapadnom Balkanu, ali ne želimo da vidimo ulazak bez ispunjenja uslova. Oni još nisu ispunili uslove, a neki su daleko od toga – naglasio je Junker pred Evropskim parlamentom.

On je dodao da EU želi da ”pruži ruku” svojim partnerima na Zapadnom Balkanu i da im pomogne da nastave ”težak put” evrointeracija.

– Smatram da Srbija i Crna Gora mogu da prevaziđu ovaj težak put – poručio je predsednik Evropske komsiije.

Žan Klod Junker je još jednom podvukao da neće biti daljeg proširenja na Zapadni Balkan sve dok se prvo ne reše otvorena pitanja granica.

– Reći da će se to rešavati pošto se uđe u EU neće se više dogoditi. Problemi moraju biti rešeni pre pristupanja ili neće biti daljeg pristupanja – zaključio je Junker.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/David Icke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter