Izvor:
08.02.2018 u 18:46
0

MINISTARKA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Odgovorni i sigurni političari nemaju razloga da izbegavate dijalog!

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da dobro što će predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiti Hrvatsku, da je svaki razgovor kod razumnih ljudi blagotvoran, ali da ne očekuje da će svi međusobni problemi dve zemlje biti rešeni tom posetom.

– Svaki razgovor je blagotvoran ili bi trebalo da bude kod razumnih ljudi. Mislim da su predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije pokazali dobru volju više puta. Nije uvek bilo lako održati entuzijazam te dobre volje, s obzirom na to da smo mogli čuti razne izjave koje su stizale iz Hrvatske. Ali ako ste odgovorni i sigurni u svoju dobru volju, nema razloga da izbegavate dijalog – rekla je Joksimović.

Ona je naglasila da je dobro što će do posete doći, ali da ne očekuje da će se svi međusobni problemi Srbije i Hrvatske rešiti ovom posetom.

Sa Hrvatskom, kako kaže, moramo da sarađujemo jer smo susedi, upućeni ekonomski i politički jedni na druge. "To je prilika da se razgovara o budućnosti, da vidimo šta su nam zajednički interesi pa da probamo da nađemo tu neku bolju liniju komunikacije, jer ako se budemo vraćali na teme iz prošlosti, koje različito tumačimo, onda ne možemo da govorimo o saradnji", naglasila je ministarka Joksimović.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/goranmilojevic9

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter