KURC: Otvaranje poglavlja je priznanje reformama Vučićeve vlade

 

Otvaranje poglavlja 23 i 24 je veliko priznanje dosadašnjih hrabrih reformi Srbije pod premijerom Aleksandrom Vučićem, ocenjuje ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

Ova dva poglavlja se tiču osnaživanja pravne države i zbog toga su od posebnog značaja. Fer, nezavisno i efektivno pravosuđe je važna osnova demokratskog društva i za funkcionišuću privredu. Više pravne sigurnosti i efikasni sudovi su svakako u interesu građana Srbije, kao i investitora – podvukao je Kurc u izjavi Tanjugu.

Šef austrijske diplomatije naglašava da reforme, koje se sprovode tokom pristupnog procesa, predstavljaju važan doprinos daljoj modernizaciji Srbije i napretku zemlje.

- Vlada Srbije pod premijerom Vučićem je već dokazala da je spremna na potrebne reforme – istakao je šef austrijske diplomatije.

Reforme vezane za ova dva poglavlja trebalo bi, prema njegovim rečima, da, između ostalog, doprinesu borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, jačanju poverenja građana u državu i stvaranju boljeg privrednog okruženja.

On je izrazio nadu da će građani Srbije uskoro moći da osete pozitivne promene u svakodnevnom životu.

Pristupni proces, kako podvlači, treba pre svega da donese benefite građanima. Upitan koji su najveći izazovi u poglavljima 23 i 24 Kurc je kazao da bi sledeći izveštaj Evropske komisije o zemljama regiona na to trebalo da da odgovore.

Uveren sam da će Srbija predstojeće izazove, kao i do sada, brzo savladati – zaključio je Kurc.

 

Tanjug
Foto: Twiter/Turizam Kraljevo

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro