13°C

Beograd

MOGERINI I VUČIĆ: Važan napredak na evropskom putu Srbije

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i premijer Srbije Aleksandar Vučić pozdravili su danas važan napredak koji je Srbija ostvarila na svom evropskom putu, navodi se u saopštenju iz kabineta šefice evropske diplomatije.

Mogerini i Vučić sastali su se dan posle Međuvladine konferencije, na kojoj je Srbija otvorila dva ključna poglavlja u svojim pristupnim pregovorima, poglavlje 23 o pravosuđu i osnovnim pravima i 24 o pravdi, slobodi i bezbednosti.

- Visoka predstavnica i premijer Srbije pozdravili su ovaj važan napredak Srbije na njenom putu ka članstvu u EU. Na oba ova poglavlja neophodan je rad od samog početka procesa proširenja kako bi Srbija izgradila dobru evidenciju implementacije reformi u oblasti vladavine prava - stoji u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove (EEAS).

Istovremeno, navodi se da su visoka predstavnica Mogerini i premijer Vučić razgovarali i o dijalogu Beograda i Prištine, koji se odvija uz posredovanje EU, pri čemu je fokus bio na implementaciji već postignutih dogovora.

Prilikom susreta razmotreni su u poslovi koji predstoje u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju EEAS-a.

Tanjug
Foto: Printscreen/YouTube

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar