Izvor:
13.02.2018 u 17:59
0

Ðurić: Brisel obavešten da smo spremni za nastavak dijaloga!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić sastao se danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom, kome je rekao da je Srbija obavestila Brisel da je spremna za nastavaj dijaloga.

Srbija, prema Ðurićevim rečima, želi da dijalog bude nastavljen, navodeći da su jedine opstrukcije tog procesa do sada dolazile iz Prištine, koja je pre oko godinu dana čak formalnom odlukom parlamenta zamrznula dijalog, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Obavestili smo Brisel da smo spremni za nastavak dijaloga", rekao je Ðurić na sastanku sa šefom Misije OEBS na KiM.

U razgovoru o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i istrazi ubistva Olivera Ivanovića, Ðurić je rekao da je zadovoljan što je, iako sa mesec dana zakašnjenja, konačno počela da pristiže prva dokumentacija iz Prištine u vezi sa istragom ubistva Ivanovića.

Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti da politički, ekonomski i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i to će u budućnosti činiti još intenzivnije.

Ðurić i Bratu razgovarali su i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu i Metohiji, kao i nastojanjima da profunkcioniše specijalni sud za ratne zločine takozvane OVK, navedeno je u saopštenju.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter