Izvor:
16.02.2018 u 00:08
0

VUČIĆ SE NADA NASTAVKU BRISELSKOG DIJALOGA: Očekujem Junkera za desetak dana!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će tehnički dijalog u Briselu uskoro biti nastavljen i najavio da će razgovore o Kosovu voditi i s predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom koji dolazi u Beograd.

"Očekujem Junkera za desetak dana", rekao je Vučić novinarima u Palati Srbije.

Predsednik je naveo da su pred Srbijom "visoke planine prepreke" po pitanju rešavanja kosovskog problema ali da je Beograd spreman za razgovore za pronalaženje rešenja.

Vučić je izrazio očekivanje da će Priština razumeti da je i za Albance pronalaženje rešenja blagorodno i lekovito jer, jedna strana sama svojom dobrom voljom ne može sama da dostigne i postigne nikakvo rešenje.

Poslednji tehnički dijalog, posle pauze duže od godinu dana, počeo je 16. januara ali je prekinut zbog ubistva lidera GI Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića.

Đurić je pre tri dana rekao da je Brisel obavešten da je Beograd spreman da nastavi dijalog.

Portparolka EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Maja Koncijančić za prištinske medije je najavila da će Brisel uskoro pozvati Beograd i Prištinu na dijalog.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter