VUČIĆ I DŽONSON ISTOG MIŠLJENJA: Strpljenje i fleksibilnost ključni za region!

 

 

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i američki senator Ron Dzonson saglasni su da su strpljenje i fleksibilnost ključne reči za rešavanje svih pitanja u regionu, pa i odnosa Beograda i Prištine. 

 Predsednik Srbije i senator SAD su sinoć na zajedničkoj konferenciji za novinare odgovarali na pitanja u vezi sa izjavom Lavrova da od Srbije ne treba praviti novu Ukrajinu i tražiti da bira između EU i Rusije, te da li dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom znači priznanje nezavisnosti, a Džonson je najpre istakao da smatra da su ekonomske slobode te koje mogu da doprinesu boljitku svih u regionu. 

Američki senator je rekao da iskreno veruje da ekonomski razvoj i mogućnosti, uključujući sve zemlje, pa i Rusiju, podrazumevaju slobodno tržište, te da je "istorijska tragedija" što Rusija, nakon raspada Sovjetskog Saveza, "nije prihvatila pruženu ruku" zapada i sarađivala sa njim.

On je rekao da Srbija i njen predsednik teže tom modelu ekonomskih sloboda, što bi, ocenio je, donelo prosperitet svima u regionu. SAD istakao je, mogu biti samo te koje će podržavati, a nikako nešto nametati, bilo šta. 

- Put strpljenja i fleksibilnost je ono što će pomoći da idemo napred - rekao je američki senator. 

- Te dve reči, strpljenje i fleksibilnost, su od ključnog značaja - nadovezao se predsednik Srbije i podvukao da je velika stvar što je to izneo gost iz SAD. 

Vučić je ponovio da je važno da se razgovara, da ljudi i narodi u regionu dođu do rešenja. 

- To je veoma važno i nadam se da to svi drugi razumeju - dodao je predsednik Srbije.

 Prema njegovim rečima, na taj način svi bi imali budućnost i to se ne radi zarad Rusije ili SAD ili bilo koga drugoga, već zbog sebe i onoga što je potrebno našsoj deci. Vučić je ponovio da je Srbija na evropskom putu, da ima iskrene i prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i drugim zemljama i dodao da je to pozicija koju iznosi svuda u svetu. Srpsku politiku ne vodi niko drugi sem naroda i građana Srbije koji biraju svoje rukovodstvoi ta je poltika vrlo jasna i ne menja se nekoliko godina, na čvrstim je postulatima i to je politika stabilnosti, budućnosti i ekonomskog prosperiteta. 

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Twitter/predsednikrs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15.20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live