Izvor:
19.02.2018 u 23:35
0

Dačić: Zašto EU ne reaguje na izjavu Edija Rame?

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dacicć osudio je danasa najnoviju izjavu albanskog premijera Edija Rame i istakao da Evropska unija i zapadne zemlje "zabijaju glavu u pesak" pred velikoalbanskom politikom, koja je, kaže, najveća pretnja miru i stabilnosti u regionu.

Povodom izjave albanskog premijera Edija Rame o jedinstvu Kosova i Albanije, Dačić je kazao da je "zaprepašćujuće" da i ovog puta "velikoalbanske izjave" prolaze bez ikakvih ili mlakih osuda od strane EU i zapadnih zemalja.

"Rama je bukvalno rekao da su Albanija i Kosovo jedna država sa jednim predsednikom, zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom. I niko ga ne kritikuje", rekao je Dačih za Tanjug.

Upitao je šta bi bilo da je Srbija rekla da sa Republikom Srpskom treba da ima jednog predsednika i zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku.

"Srbija to nikad nije tražila, a ipak je stalno na meti kritike iz Brisela i zapadnih zemalja. I posle će neko da kaže da nema dvostrukih aršina", istakao je Dačić.

tanjug.rs
Foto: mfa.gov.rs, Twitter/ediramaal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter