Izvor:
22.07.2016 u 01:13
0

TRKA ZA ŠEFA UN SE NASTAVLJA: Vuk Jeremić zadovoljan rezultatom odlazi u drugi krug

Kandidat Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je izuzetno zadovoljan rezultatom prvog kruga tajnog glasanja u Savetu bezbednosti o narednom generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, i da u drugi krug ulazi sa opreznim optimizmom.

Sve što mogu da kažem je da sam izuzetno zadovoljan rezultatom i da imamo dobru poziciju uoči drugog kruga glasanja. Postoji mogućnost da se ono održi već iduće nedelje – izjavio je Jeremić Tanjugu.

Nastavljamo sa dinamičnom kampanjom i u drugi krug ulazimo sa opreznim optimizmom – istakao je Jeremić.

On je napomenuo da je kandidatura Srbije zapažena kao jedina koja je ispraćena konciznom i transparentnom platformom.

Jeremić je podsetio da je u Savetu bezbednosti UN, iza zatvorenih vrata, obavljen prvi krug tajnog izjašnjavanja o kandidatima za novog Generalnog sekretara UN.

Ishod glasanja neće biti saopštavan javnosti – jedino su kandidati, kao i njihove države, obavešteni o sopstvenom učinku. Od kandidata se očekuje da poštuju odluku Saveta bezbednosti UN da se ne izlazi u javnost sa brojevima.

Izvor: Tanjug
Foto: Twittter/ rts_vesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter