Izvor:
23.02.2018 u 21:16
0

Brnabić: Strateški partner za RTB Bor do kraja godine!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nada se da će polovinom godine biti završeni razgovori sa potencijalnim strateškim partnerima za RTB Bor, a da će kompletan posao biti završen do kraja godine.

Brnabić je danas posetila Bor, razgovarala sa predstavnicima lokalne samouprave, obišla Rudarsko- topioničarski basen.

"Rudarstvo je najvažniji resurs koji ima Bor", istakla je ona i dodala da RTB Bor u potpunosti primenjuje UPPR (unapred pripremljeni plan reorganizacije), da je "stao na noge" i ispunjava sve svoje obaveze.

"Očekujemo da će dobit preduzeća RTB Bora ove godine biti 15 odsto veća nego 2017. godine. U RTB-u su potrebna dodatna ulaganja i za to tražimo strateškog partnera, jer sa malim ulaganjima može značajno da se poveća proizvodnja", pojasnila je premijerka.

Nada se da će do polovine 2018. godine biti završeni razgovori sa nekim od potencijalnih strateških partnera i da će kompletan posao biti završen do kraja godine.

"Sa tim poslom ne treba brzati, jer je ovo značajno preduzeće ne samo za Bor i ovaj deo Srbije već za celu Srbiju i svako brzanje može da dovede do nekih posledica koje ne treba da imamo", rekla je Brnabić i dodala da ima zainteresovanih strateških partnera.

Premijerka je rekla da su kanadske kompanije zainteresovane za dodatne investicije u Boru za dodatne rudnike.

Vlada Srbije će, kako je naglasila, posebno voditi računa o zaštiti životne sredine i zaštiti sela u okolini Bora, ali će biti iskorišćeni puni potencijali rudarstva.

Drugi veliki potencijal Bora, podsetila je Brnabić, je turizam a posebno filmska industrija.

"Podigli smo budžet za podsticanje filmskoj industriji. Nadam se da će Bor biti destinacija snimanje novih filmova iz Evrope, Amerike, ali i domoćih filmova", naglasila je Brnabić.

Veliki turistički potencijal, podsetila je ona, predstavlja Lazareva pećina, Crni vrh i Borsko jezero.

"Moramo ove dve industrije da pazimo da jedna drugu ne sputavaju. To su veliki potencijali Bora", istakla je Brnabić i dodala da je Vlada Srbije usvojila i prosledila Skupštini Srbije predlog da Bor dobije status grada.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter