Izvor:
02.03.2018 u 20:29
0

IVICA DAČIĆ: Za dom spremni bez kazne – zastrašujuća poruka Srbima!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da odlukom o nekažnjenom korišćenju ustaškog pozdrava "Za dom spremni" Hrvatska po ko zna koji put relativizuje zločine počinjene u NDH tokom Drugog svetskog rata, a Srbima u Hrvatskoj šalje zastrašujuću poruku

Dačić je naveo da je preporuka hrvatskog Veća za suočavanje sa posledicama vladavine nedemokratskih režima da se ustaški pozdrav ponekad može nekažnjeno koristiti, nastavak serije akata zvanične hrvatske vlasti.
Prema njegovim rečima ti akti su u direktnoj suprotnosti sa temeljima na kojima su izgrađeni posleratna Evropa i međunarodni poredak.

– Ovim aktom Hrvatska po ko zna koji put relativizuje užasne i genocidne zločine počinjene u NDH tokom Drugog svetskog rata, a preostalim Srbima u Hrvatskoj šalje više nego zastrašujuću poruku – naglasio je Dačić.

Dodaje da je "kompromisno" rešenje Veća koje otvoreno koketira sa predstavnicima neofašističke hrvatske desnice, ne samo pravno i logički neobjašnjivo i neodrživo već, smatra ministar, i politički nepodnošljivo u 21. veku.

– Da li iko normalan u Nemačkoj može da zamisli da se pripadnicima Vermahta ili SS jedinica održava komemorativni skup, koji počinje pokličem ''Sieg Heil'' – naznačio je Dačić.

Šef srpske diplomatije još jednom je pozvao predstavnike međunarodne zajednice i visoke zvaničnike EU da iskoriste svoj uticaj kako bi Hrvatska, kaže, konačno počela da se ponaša kako priliči državi članici EU i civilizovanog sveta.

Izvor: Informer
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter