DIREKTOR KANCELARIJE ZA KiM: "Priština da pokaže da li je na strani mira ili terora"

 

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić danas je, povodom oružanog napada na Srbe kod Vitine, upozorio sve ekstremiste na KiM da se ne igraju životima i bezbednošću Srba, a od privremenih organa samouprave u Prištini zatražio da konačno na delu pokažu da li su na strani mira ili terora.

 - Ovaj zabrinjavajući incident dogodio se na dan kada Srbi na KiM obeležavaju godišnjicu smrti žetelaca u Starom Grackom, koji su ubijeni podmuklo i mučki rafalima iz potaje, onako kako je danas pucano i u selu Binač, što svedoči da teror i teroristi nisu samo deo slike mračne prošlosti već da su i danas obeležje stvarnosti u našoj južnoj pokrajini - navedeno je u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Kako kaže, normalno društvo se ne stvara ceremonijalnim polaganjem venaca na spomenike žrtvama terora, kako to pojedini predstavnici privremenih organa vlasti u Prištini misle, već iskrenim radom na suzbijanju ekstremizma i kažnjavanju zločinaca.

 - Očekujem zato ne samo osudu terorističkog napada u Vitini već konkretnu i sveobuhvatnu akciju kojom bi na uverljiv način bilo poručeno da šovinizam nije vladajuća ideologija na KiM, a da teroristi ne uživaju simpatije albanske političke elite - navedeno je u saopštenju.

Grupa Srba koji su kosili travu u okolini manastira Svetog arhangela Mihaila i Gavrila u Bozoviku, opština Vitina, na Kosovu, napadnuta je danas popodne kada su nepoznati napadači, prema izjavama ocevidaca, otvorili vatru iz autoamatskog oružja. 

Ovo je za RTV Puls iz Šilova, potvrdio regionalni portparol policije Kosova Ismet Hašani koji je dodao da policija, po nalogu tužioca, pretražuje teren u potrazi za materijalnim dokazima.

U napadu na meštane koji su čistili portu uoči manastirske slave niko nije povređen. 

 

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/ balkannewsbet

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro