Izvor:
19.03.2018 u 17:48
0

POSLOVNI FORUM U NIŠU: Mihajlović pozvala Bugare da učestvuju u projektima u Srbiji!

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je pozvala bugarske kompanije da učestvuju u infrastrukturnim projektima u Srbiji i da zajedno sa firmama iz Srbije modernizuju prugu Niš – Dimitrovgrad i grade autoput Niš – Priština.

Mihajlović je, na poslovnom forumu Srbija-Bugarska u Nišu, na kome učestvuje do sada rekordnih oko 200 privrednika, zajedno sa vicepremijerom Bugarske Tomislavom Dončevom poručila da bi dve zemlje mogle da unaprede saradnju i dostignu spoljnotrgovinsku razmenu od 3,5 milijarde evra odnsono da je uvećaju za tri i po puta sa sadašnjih milijardu evra.

Mihajlović je kazala da će vlade Srbije i Bugarske učiniti sve da se taj cilj i ostvari u narednom periodu pošto ima puno neiskorišćenog u raznim oblastima. Ona je istakla da bi Srbija i Bugarska po uspešnosti saradnje preduzeća mogle da budu primer drugim zemljama u regionu. Kako je rekla, veliki broj putarskih kompanija iz Bugarske već radi u našoj zemlji i one su dobrodošle da se udruže sa preduzećima iz Srbije.

Mihajlović je podsetila da autoput Niš – Merdare – Priština treba da počne da se gradi krajem ove ili početkom nardne godine i pozvala bugarske firme da učestvuju u tom projektu. Ona je rekla da su za dve zemlje važni infrastruktirni projekti završetak istočnog kraka Koridora 10, gasna interkonekcija Niš – Dimitrovgrad i modernizacija pruge Niš – Dimitrovgrad.

Podsetila je da Bugarska predsedava EU i naglasila da je zato ta zemlja vrlo važna za Srbiju i naše evropske integracije.

Izvor: Tanjug
Foto: Happy.tv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter