Izvor:
20.03.2018 u 23:56
0

GOJKOVIĆ U ŠVEDSKOJ: Prijem kod kralja Gustava XVI!

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković započela je dvodnevnu zvaničnu posetu Švedskoj audijencijom kod kralja Švedske Karla Gustava XVI u Kraljevskoj palati u Stokholmu.

Gojković je zahvalila na gostoprimstvu kojim je delegacija dočekana i ukazala da Srbija i Švedska imaju dugu tradiciju prijateljskih odnosa, a razgovarali su o aktuelnim temama u oblasti obrazovanja, kulture i unapređenja prava deteta.

Gojković je imala susret i sa predsedavajućom Gradske skupštine Stokholma Evom Luiz Erlandson Slorah.

Gojković je naglasila da je, pored razvija odnosa na državnom i parlamentarnom nivou, značajno jačati saradnju između gradova dve zemlje i u tom kontekstu pozvala predsedavajuću Gradske skupštine Stokholma u posetu Beogradu i Srbiji, navodi se u saopštenju Narodne skupštine.

Gojković je naglasila važnost intenziviranja saradnje Beograda i Stokholma u različitim oblastima i napomenula da su odbornici Gradske skupštine Beograda u novembru 2017. godine doneli odluku da ulica na Voždovcu nosi ime po švedskoj književnici Astrid Lindgren, što je dobar primer povezivanja i boljeg upoznavanja građana dve zemlje.

Gojković je prvog dana posete Švedskoj imala susret i sa predsednikom Odbora za poslove EU Parlamenta Švedske Jonasom Eriksonom i članovima tog tela, a sutra će imati susret sa predsednikom Parlamenta Urbanom Alinom, na čiji poziv boravi u Švedskoj i ministarskom spoljnih poslova Margot Valstrom.

Izvor: Tanjug
Foto: Happy.tv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter