Izvor:
23.03.2018 u 23:28
0

MAJA KOCIJANČIĆ O SASTANKU VUČIĆA I TAČIJA: Ono što želimo da vidimo jeste celovita normalizacijia odnosa!

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Briselu sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem razgovarati o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine kao i o implemetaciji dogovora koji su već postignuti u dijalogu, ali još nisu implementirani.

– Konkretni rezultati ove rasprave biće jasni večeras. Ono što mi želimo da vidimo jeste celovita normalizacijia odnosa u kontestu toga što stoji u Strategiji za Zapadni Balkan. To je nešto što je vrlo važno za EU, ali i za Beogrrad i Prištinu u kontekstu njihovog napretka na evropskom putu – rekla je Kocijančić u Briselu.

Ona kaže da u ovom trenutku ne može da iznosi konkrete detalje o budućem tekstu sporazuma o normalizaciji odnosa, jer je rad na tome još u toku. Kada su rokovi za postizanje dogovora o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa u pitanju, Kocijančić je podsetila na to kakakv je plan koji je predstavila Komisija u Strategiji, ali i plan u kontekstu koga da i jedna i druga strane žele i moraju da napreduju ka EU.

– Ako pak govorimo o implementaciji toga što je već dogovoreno u dijalogu, tu smo vrlo jasni da dogovori koji su već postignuti moraju da budu implementirai što je pre moguće – kaže Kocijančić.

Iako tokom razgovora na tehničkom nivou ove nedelje nije bilo napretka Kocijančić kaže da su očekivanja EU jasna:

– Poziv sa naše strane je jasan i obaveza je jasna. Obaveza preuzeta od strane predsednika i Vučića i Tačija je jasna. Jasno je u kom pravcu moramo da idemo i sad na tome i radimo – izjavila je Kocijančić.

Ona je dodala da iako je ovo prvi zvanični sastanak dvojice predsednikau okviru Briselskog dijaloga u ovoj godini, kontakti su bili dosta intenzivni.

– Mi verujemo da je ova godina u smislu prilike za konkretan i brz napredak Zapadnog Balkna ka EU vrlo važna i u tom smislu intenziviramo rad – zaključila je Kocijančić.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter