Izvor:
31.07.2016 u 00:13
0

„RAZMIŠLJAM JEDINO O…“: Vuk Jeremić OTVORENO o kandidovanju za predsednika SRBIJE!

Vuk Jeremić izjavio je danas da je jedina izborna trka o kojoj razmišlja izborna trka za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i da bi bilo neodgovorno da razmišlja o nekom drugom angažmanu.

Upitan da li će se kandidovati za predsednika Srbije, Jeremić je odgovorio:

Ja sam kandidat Srbije za generalnog sekretara UN i bilo bi neodgovorno razmišljati o bilo kojoj drugoj ulozi ili angažmanu – rekao je Jeremić novinarima u Skupštini Srbije, na skupu srpskih studenata koji se školuju u inostranstvu.

Jeremić je rekao da će sledeći krug glasanja za generalnog sekretara UN biti u petak.

Treba biti oprezan sa očekivanjima, ali verujem da ima razloga da se nadamo da ćemo nakon drugog kruga ostati u najužem izboru za ovu izuzetno važnu, verovatno i najvažniju funkciju – kazao je on.

Jeremić je napomenuo da imamo razloga da budemo izuzetno zadovoljni jer smo već u prvom krugu glasanja dobili devet od 25 glasova članica Saveta bezbednosti koje smatraju, kako je naveo, da je Srbija podesna da da svog generalnog sekretara.

On je, takođe, napomenuo da će, nezavisno od ishoda izborne trke u UN, Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj nastaviti svoj angažman u Srbiji.

Nedavno smo osnovali novu fondaciju koja nosi ime mog pokojnog oca Mihajla Jeremića, a koja će stipendirati najuspešnije studente Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu – rekao je bivši ministar inostranih poslova.

Tanjug
Foto: Facebook/VukJeremic.SRB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter