Izvor:
19.04.2018 u 21:10
0

MOGERINI STIGLA U BEOGRAD: Nastaviti rad na normalizaciji odnosa!

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost stigla je u zgradu Delegacije EU u Beogradu gde će održati sastanak sa predstavnicima organizacija civilnog sektora. Među njima su predstavnici Evropskog pokreta, YUCOM-a, CRTE i drugi.

Posle toga, Mogerini će se, kako je najavljeno, sastati sa premijerkom Anom Brnabić. Potom se sastaje sa svojim glavnim sagovornikom, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a nakon sastanka Mogerini i Vučić će se obratiti medijima. Portaprolka Evropske komisije Maja Kocijančić najavila je za da će Mogerini pre svega u Beogradu ponoviti stav da treba nastaviti rad na normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine u okviru dijaloga kome ona posreduje.

Predsednik Vučić je uoči njenog dolaska rekao da od razgovora s Mogerini očekuje reči ohrabrenja, ali je takođe fokusiran pre svega na dijalog Beograda i Prištine.

O Izveštaju o Srbiji predsednik je naveo da je ocena EK da Srbija napreduje na evropskom putu, ali i da mi radimo na tome zbog sebe, da bismo imali bolji pravni poredak, bolju ekonomiju, uređeniju zemlju.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter