Izvor:
25.04.2018 u 21:27
0

MINISTAR STEFANOVIĆ U RUSIJI: Prema podacima Evropola oko 800 terorista se pridružilo Islamskoj državi na Bliskom istoku!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da se, prema podacima Evropola, oko 800 terorista sa prostora Zapadnog Balkana do sada pridružilo Islamskoj državi na Bliskom istoku.

Stefanović je to rekao u Rusiji na sastanku visokih predstavnika za pitanje bezbednosti, navodeći da je terorizam danas postao suroviji, a teroristički napadi daleko nasilniji, kao i da su teroristi izgradili finansijske mreže koje ih čine samoodrživim.

On se posebno osvrnuo na region Zapadnog Balkana za koji je rekao da predstavlja značajan prostor za regrutovanje članova i simpatizera Islamske države koji se bore u Siriji i Iraku.

– Prema podacima Evropola oko 800 terorista sa prostora Zapadnog Balkana do sada se pridružilo Islamskoj državi na Bliskom istoku. Od toga, najveći deo boraca dolazi iz BiH i sa teritorije samoproglašenog Kosova – rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, poseban izazov za Srbiju predstavlja složena bezbednosna situacija u našoj južnoj pokrajini, koja je poznata po značajnom broju ekstremista povezanih sa Islamskom državom, ali nažalost, kako kaže, međunarodna zajednica, koja ima aktivnu ulogu na Kosovu, do sada je uglavnom ignorisala ovu činjenicu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/MarijaSpas

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter