Izvor:
26.04.2018 u 00:36
0

PREDSEDNIK SRBIJE: Ne budimo slepi kod očiju da ne vidimo šta se dešava oko nas!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je pitanje Kosova i Metohije najvažnije pitanje za Srbiju koje, ukoliko ne bude na adekvatan način rešeno, predstavlja prepreku na evropskom putu zemlje, ali i poručio da je važno da se dođe do kompromisa.

Vučić je na zajedničkoj pres konferrenciji sa predsednikom Evropskog savet Donaldom Tuskom ponovio da možemo da prihvatimo kompromisno rešenje, ali ne možemo da prihvatimo ponižavanje Srbije.

– To naša zemlja nikada nikome nije dozvolila, pa neće ni u budućnosti – rekao je Vučuć i dodao da je taj stav preneo i Tusku, koji kao prijatelj Srbije, razume.

– I ko god bi glavu da mi skine i kaže da ja nekome nešto nudim… Nemam šta više da ponudim ili prodam što neki pre mene već nisu dali, ali mogu da obećam da ćemo se boriti za interese naroda i države snažnije nego ranije neki drugi – naveo je predsednik Srbije.

Primetio je i da je pitanje Kosova i Metohije ono što bi bilo dobro da sami sa sobom rešimo, pa onda i sa Albancima, pa sa Evropom i svetom. Predsednik je naveo i da je Tusku pokazao Briselski sporazum i rekao mu da je Srbija sve ispunila, te ponovio da stav da je važno da dođemo do kompromisnog rešenja.

– Nisam danas optimista, ali – da li imamo pravo da odustanemo, da se ne nadamo i ne očekujemo rešenje? Nemamo, jer moramo da se borimo da naša deca nemaju isti problem – rekao je predsednik.

Ukazao je i da ne smemo da budemo slepi kod očiju, te da moramo da razumemo šta se dešava oko nas u regionu.

– Ako budemo slepi kod očiju i mislili da nama pripada sve, jer smo to tako odlučili i ne vidimo i ne čujemo oko sebe onda ćemo da izgubimo i dođemo u tešku situaciju, da će malo ljudi da nam ostane u zemlji, a deca nam neće imati budućnost – zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter