Izvor:
26.04.2018 u 20:06
0

MALI NA SASTANKU SA ČEPURINOM: O saradnji i ruskim investicijama u Beogradu!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom o saradnji Beograda i Moskve i investicijima ruskih kompanija u Beogradu. Mali je prihvatio poziv gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanina da delegacija Beograda prisustvuje urbanističkom forumu u julu u glavnom gradu Rusije, a Čepurin je preneo i poziv da delegacija prisustvuje moskovskoj Međunarodnoj nedelji obrazovanja početkom septembra.

Mali je istakao da odnosi Beograda i Moskve nikada nisu bili bolji i podsetio da je prošle godine produžen Sporazum o saradnji dva grada do 2020. godine. Izrazio je zadovoljstvo i što veliki broj privatnih ruskih kompanija dolazi u Srbiju i bira Beograd kao regionalni centar. Mali je Čepurinu predstavio projekte koji se sprovode u gradu, kao i planove za dalji razvoj , poput izgradnje metroa i dalje obnove voznog parka GSP "Beograd". U tom smislu, Mali je naveo da je u planu nabavka 80 elektrobusa, 100 autobusa, 20 tramvaja i 20 minibuseva i pozvao ruske kompanije da se prijave na tender za nabavku novih vozila.

– To je veliki projekat kojim će se promeniti slika grada, jer će iz centra grada biti izmeštene trole, a uvedeni elektrobusi. Slično je i u Moskvi, gde u centru grada saobraćaju elektrobusi, a u drugim delovima grada autobusi na gas – rekao je Mali,

Na sastanku je bilo reči o izgradnji metroa u Beogradu, a Mali je istakao da Beograd može mnogo da nauči od Moskve po tom pitanju.

– Izgradnja metroa je naš najvažniji projekat, a ruske firme imaju odlične reference kada je u pitanju izgradnja i održavanje metroa – rekao je Mali.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter