Izvor:
30.04.2018 u 17:34
0

GRADONAČELNIK BEOGRADA SASTAO SE SA JAPANSKIM AMBASADOROM: Novi investicioni projekti!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se u Starom dvoru sa ambasadorom Japana u Srbiji Đunićijem Marujamom, sa kojim je razgovarao o daljoj saradnji, kao i o investicionim projektima. Mali i Marujama su razgovarali o velikim ekološkim projektima u Beogradu, u koje su uključene japanske kompanije, kao što je deponija u Vinči.

S obzirom na to da je privatni partner za taj projekat francusko-japanski konzorcijum "Suez – Itoću", gradonačelnik Beograda je uputio ambasadora kako se trenutno odvija ovaj projekat, i istakao da se do kraja godine očekuje građevinska dozvola za izgradnju fabrike za pretvaranje otpada u toplotnu i električnu energiju. Mali je podsetio da je reč o projektu od 300 miliona evra, naveo je Gradski sekretarijat za informisanje.

Kada je reč o drugom važnom ekološkom projektu, fabrici za prečišćavanje otpadih voda u Velikom selu, Mali je obavestio ambasadora da do kraja juna treba da se izabere konsultant, kao i da je Beograd otvoren za saradnju sa japanskim kompanijama. Mali je istakao i da će se projekat javnog osvetljenja raditi po principu javno – privatnog partnerstva, a da će se u okviru tog projekta ulična rasveta na svih 160.000 stubova u Beogradu zameniti novim LED sijalicama. Kako je on objasnio, to će značiti uštedu električne enrgije, ali će i grad biti lepše osvetljen.

Sagovornici su razgovarali i o projektu Beograd na vodi, gde se uskoro očekuju i prvi stanari, a ambasador Marujama je istakao da projekat odlično napreduje. Kada je reč o izgradnji metroa, Mali je preneo ambasadoru da će do kraja godine biti završena prifizibiliti studija, da će se sledeće godine raditi fizibiliti studija, a da će izgradnja početi 2020. godine.

Gradonačelnik Beograda je uputio poziv ambasadoru Japana da promoviše Beograd i investicione projekte pred investitorima iz te zemlje.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter