Izvor:
07.05.2018 u 16:02
0

VELIKA ČAST: Vučić prvi od državnika sa Putinom posle inauguracije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Srbija ima veliku čast da njen predsednik bude prvi od stranih državnika koji će videti predsednika Rusije Vladimira Putina posle inauguracije.

– Nema stranih državnika na inauguraciji niti političara, ima ljudi pozvanih po nekom drugom osnovu. Imaćemo priliku da sa Putinom sutra uveče razgovaramo i ono što je imene iznenadilo, on će za nas da priredi i večeru posle sastanka i to uoči same Parade pobede – rekao je Vučić.

– Mislim da ćemo na Paradi biti prisutni samo premijer (Izrela Benjamin) Netanjahu i ja – naveo je Vučić i stakao da je to ogromna čast za Srbiju, što govori o iskrenim i istinskim prijateljskim odnosima između Rusije i Srbije.

Vučić je naglasio da se Srbja pokazala kao korektan partner koji, kada je Rusiji teško, "ne zabija noža u leđa".

– Mi ne bi trebali da zaboravimo da su nam oni beskrajno mnogo pomagali, posebno 2015. u SB UN, ali i svih ovih godina po mnogim važnim pitanjima bili su na našoj stranih i podržavali poziciju Srbije. I uvek govorili onako kako Srbija bude mislila i o svom teritorijanom integritetu i odnosima sa Prištinom i mnogim drugim stvarima, poštovanja Dejtonskog sporazuma u BiH, Rusija je uvek bila uz nas – naveo je Vučić.

Predsednik Srbije ističe da će razgovarati sa Putinom o unapređenju naših ekonomskih odnosa, pošto imamo "bum nase trgovinske razmene" i da imamo mnogo mogućnosti za unapređenje naše saradnje.

– Uputiću zvaničan poziv Putinu, a dobiće poziv i mnogi drugi svetski lideri da krajem godine, videćemo da li ćemo zajednički dve velike srpske pobede iz Prvog i Drugog svetskog rata – ulazak srpske vojske u Novi Sad i oslobođenje Beograda – da spojimo, i napravimo jedan veliki dogadajaj između 20. oktobra i 5. novembra – naglasio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter