Izvor:
10.05.2018 u 03:44
0

PRIŠTINSKA GAZETA EKSPRES: Zapadne zemlje se u SAD konsultuju o dijalogu Beograda i Prištine!

Predstavnici SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke okupili su se u Vašingtonu kako bi održali razgovore o dijalogu Beograda i Prištine, tj. o konačnoj fazi ovog procesa, saznaje prištinska Gazeta Ekspres.

Izvor je za taj list naveo da su se trenutno u Vašingtonu okupili predstavnici pet najmoćnijih zapadnih zemalja kako bi održale konsultacije o razgovorima Beograda i Prištine.

Na tim konsultacijama Evropljane zastupaju politički direktori za Balkan, a američka strana takođe ima predstavnika na tom nivou iz Stejt Departmenta.

"Politički direktori za Zapadni Balkan Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije, već se nalaze u Vašingtonu na konsultacijama u vezi sa dijalogom Kosovo-Srbija", rekao je izvor pristinskog lista.

Trenutno se dijalog odvija na nivou predsednika pod pokroviteljstvom EU. Očekuje se da završna faza počne uskoro, iako se ne zna tačno kada.

Postoji, međutim, uverenje da ovoga puta može da se očekuje intezivan proces koji će dovesti do normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

List podseća da se, prema rečima predsednika Srbije, očekuje da ovaj proces bude okončan za najviše godinu dana.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter