Izvor:
15.05.2018 u 12:57
0

IVICA DAČIĆ UPOZORIO SAVET BEZBEDNOSTI: Ne rušite stara prijateljstva zbog Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija zaslužuje da se zapadne zemlje prisete bogate zajedničke istorije sa Srbijom, a ne da se raduju samo desetogodišnjici odnosa sa Kosovom.

– Pustite istoriju, to ne mogu da kažu zemlje koje imaju istoriju, već samo one koje je nemaju. Svako ima pravo da bira svoju budućnost i saradnike. Nema stalnih prijatelja, ali ima starih prijatelja. Nemojte da rušite stara prijateljstva zarad novih – rekao je Dačić u završnom obračanju na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

On je pozvao zapadne zemlje da se sete tradicionalnih viševekovnih odnosa sa Srbijom i savezništava u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Šef srpske diplomatije kazao je da budućnost ne može da se zasniva isključivo na uspunjavanju interesa Albanaca, dodajući da se mnoge zemlje danas suočavaju sa separatističkim procesima i preispituju svoju odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, kao i da se rešenje može postići jedino dijalogom.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter