Izvor:
15.05.2018 u 17:47
0

MADRID POSLAO JASNU PORUKU EVROPI: Rahoj ne ide na samit zbog Kosova!

Španski premijer Marijano Rahoj definitivno neće učestvovati na Samitu EU u Sofiji, zbog stava te zemlje prema Kosovu.

"Jasno je bilo od početka da zbog stava Španije prema statusu Kosova španski premijer Marijano Rahoj ne želi da učestvuje", izjavio je viši EU zvaničnik.

Španija će ipak biti predstavljena na samitu u Sofiji nižim diplomatskim zvaničnikom, najavljeno je u Briselu.

Rahoj je krajem marta na marginama Samita EU rekao svom bugarskom kolegi Bojku Borisovu, čija zemlja predsedava Uniji, da će "imati problema sa balkanskim samitom u Sofiji", kao i da je "zapretio da neće doći zbog Kosova".

Španija je u januaru dostavila pismo u obliku "non pejpera" pred usvajanje strategije proširenja na Zapadnom Balkanu, u kom "stopira" spominjanje Kosova u tom kontekstu, ali i odrednicu WB6, odnosno "balkanska šestorka" zbog toga što se njom Kosovo tretira kao država.

b92.net
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter