parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PREDSEDNIK SAVEZA SRBA IZ REGIONA MIODRAG LINTA: Hrvatska vodi politiku čiji je stvarni cilj da preostali Srbi izaberu jednu od dvije opcije ili asimilaciju ili iseljenje!

 

 Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da izveštaj protiv rasizma i netolerancije Saveta Evrope predstavlja još jednu potvrdu da je u Hrvatskoj ustaštvo postalo državni projekat.

"Navedeni izveštaj jasno pokazuje da među mladima jača nacionalizam u obliku veličanja ustaškog režima, kao i da su Srbi glavna meta uvreda, pretnji, govora mržnje i nasilja koje je motivisano mržnjom", saopštio je Linta.

On navodi da se iz izveštaja nedvosmisleno vidi da vlast u Hrvatskoj retko osuđuje govor mržnje i da pravosuđe i policija ne primjenjuju i onako blage zakonske odredbe protiv govora mržnje i nasilja motivisanog mržnjom. 

"U Hrvatskoj je postalo sasvim uobičajno od devedesetih godina crtanje grafita sa nacističkim i ustaškim simbolima i pisanje antisrpskih poruka, kao i nekažnjena upotreba ustaškog pozdrava ''Za dom spremni''", kazao je Linta.

Zbog toga, prema njegovoj oceni, zaista zvuči licemerno kada je Hrvatska navela da će među ciljevima njenog presedavanja Savetom Evrope od maja do novembra ove godine biti povećana briga za nacionalne manjine.

"Hrvatska vodi politiku čiji je stvarni cilj da preostali Srbi izaberu jednu od dvije opcije tj. ili asimilaciju ili iselenje", smatra Linta.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
08:45 TOP - SHOP
09:00 Bolja zemlja
10:40 TOP - SHOP
11:00 FILM
11:55 Vesti
12:05 FILM
12:55 Vesti
13:05 Pazi Paparazzo
14:00 Letnji kamp - Live
16:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:35 Upoznajte Parove
22:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live