Izvor:
21.05.2018 u 16:08
0

RADNO U SKUPŠTINI: Rasprava o amandmanima na Predlog zakona o izgradnji jeftinih stanova!

Skupština je počela raspravu o amandmanima na Predlog zakona o posebnim uslovima za izgradnju stanova u nekoliko gradova Srbije za pripadnike snaga bezbednosti.

Na taj predlog zakona podneto je 619 amandmana, medju kojima su i gotovo istovetni amandmani poslanika vladajuće Srpske napredne stranke u kojima se navodi da se "donošenjem zakona obezbeđuje sveukupan razvoj Srbije s posebnim osvrtom" na unapređenje poljoprivrede, borbu protiv korupcije, unapređenje javnog zdravlja, unapredjenje privrednog rasta, ekonomske razmene.

Poslanici su načelnu raspravu o ovom zakonu završili u sredu, 17. maja a opozicija je ocenila da nema jasnih kriterijume i procedura za kupovinu tih stanova, te da bi povećanje plata bila bolja stimulacija za pripadnike snaga bezbednosti.

Po ranijim najavama ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, izgradnja prvih stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti počeće u avgustu u Vranju, Kraljevu i Nišu.

U prvoj fazi projekta predviđeno je da se izgradi ukupno 1.578 stanova, i to po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu, 188 u Nišu, 190 u Vranju i po 200 u Kraljevu i Kragujevcu.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter