Joksimović: Stigla nam je nova poruka iz Berlina!

Politika proširenja nije za neke članice EU popularna tema, ali da će svakako pojedinačni napredak država u procesu biti vrednovan.

To je srpskoj ministarki zaduženoj za evropske integracije Jadranki Joksimović rekao član odbora nemačkog Bundestaga za odnose sa EU Manuel Saracin.

Kako je saopštio kabinet ministarke, Joksimović i Saracin su saglasni da reforme u poglavljima 23 i 24, koja obuhvataju oblasti reforme pravosuđa, borbe protiv kriminala i korupcije, manjinskih prava, medijskih sloboda od velikog značaja za proces EI, ali pre svega za modernizaciju i ukupan napredak države. 

Oni su ocenili da je prošlonedeljni Samit u Sofiji, uprkos brojnim izazovima i novim temama koje se pojavljuju i u EU, ipak poslao poruku o evropskoj perspektivi regiona, kao i da su povezivanje i saradnja u regionu vrednosti na kojima insistira i Srbija - jer bez njih nema mira, napretka i stabilnosti regiona. 

Jadranka Joksimović je zahvalila Nemačkoj – važnom strateškom partneru Srbije, na pomoći i podršci u procesu pristupanja. 

Sagovornici su ocenili da su odnosi Srbije i Nemačke izuzetno dobri i da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo.

 

b92.net
Foto: Wikimedia, Twitter/FCBayernEN

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost