Izvor:
28.05.2018 u 20:23
0

BRNABIĆ TRAŽI PUNU PODRŠKU OD POSLANIKA ZA MALOG: „Zbog njegovih uspeha i znanja verujem da je najbolji kandidat za novog ministra“!

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je na računu Beograda danas 12,8 milijardi dinara, a da je Siniša Mali ispunio sve što je obećao na početku mandata gradonačelnika – finansijski je konsolidovao grad, uveo fiskalnu discipline, smanjio broj nezaposlenih, a prestonica postala grad kranova.

– Mali je pokazao da je timski igrač, da se ne plaši napornog rada, ali ni kritike, da ne odustaje zbog izmišljenih afera i teških odluka u interesu Beograđana i svih građana Srbije. Zbiog njegovih uspeha i znanja verujem da je najbolji kandidat za novog ministra u vladi i zbog toga molim poslanike da mi u tome daju podršku – rekla je Brnabić.

Ona je u Skupštini, obrazlažući predlog da Mali bude novi ministar finanasija, navela je da je u vreme njegovog mandata ponovo pokrenuta jaka međunarodna saradnja, koja je, kako je rekla, u vreme bivšeg gradonačelnika skoro potpuno zamrla.

Rekla je da su na inicijativu Malog i tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, 2015. godine pokrenuti Beogradski investicioni dani – platrforma za privrednu saradnju, privlačenje investitora i promociju Beograda. Takođe, te godine Beograd je bio domaćin Samita glavnih gradova, na kojem su predstavljeni investicioni potenicjali Beograda i Srbije, podsetila je premijerka.

Rekla je da su u prethodne četiri godine pokrenuti veliki investicioni projekti, navodeći kao najveće Beograd na vodi i otvaranje Ikee, koja, kaže, ne dolazi u lokalne samouprave i zemlju gde postoji korpucija.

– To da je švedska Ikea u Beogradu i Srbiji pokazuje da se Srbija uspešno bori sa korupcijom i da ima transparentno poslovanje – rekla je premijerka.

Istakla je da je Mali tokom mandata doprineo smanjenju nezaposlenosti, koja je sada na istorijskom minimum.

– Broj nezaposlenih je smanjen za oko 25.500, sa 109.652 nezaposlenih u aprilu 2014. na 84.139 nezaposlenih u aprili ove godine – rekla je Brnabić.

Kao dobre rezultate za mandata Malog, navela je obnovu Slavije, Bulevara oslobođenja, Ruzveltove, Mije Kovačevića, Prokop koji je počeo sa radom, uz izgrađene pristupne saobraćajnice, otvoren Pupinov most, fabrika Makiš 2, početak izgradnje nove autobuske stanice, restaurirano više od 200 fasada, kilometric afsalta, vodovoda i kanalizacije. Dodala je da je otvoren i oživeo NTP na Zvezdari gde danas radi 560 mladih inženjera u firmama koje ostvaruju profit od 14 miliona evra.

Brnabić je naglasila da je zahvaljujući saradnji sa privatnim vrtićima, u obdaništa ide 72.500 – 58.500 u državne i 14.000 u privatne.

– U vrtiće je 2013. godine išlo 47.500 dece, danas je više od 14.000 novih mesta za decu. Za vreme mandata Ðilasa, roditelji su mešcno plaćali 9.700 mesečno za državni vrtić, a danas 5.590 mesečno – rekla je Brnabić, te dodala da porodilje u Beogradu dobijaju jednokratnu pomoć od 10.000 dinara za svako dete koje rode, dok socijalno ugrožene majke dobijaju 25.000, zahvaljujući finansijskoj konsolidaciji u gradu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter