Izvor:
11.08.2016 u 19:02
0

U TOKU JE RASPRAVA O IZBORU NOVE VLADE: Evo ko će je podržati, A KO NE!

U Skupštini Srbije nastavljena je rasprava o izboru nove vlade. Za raspravu se prijavilo više od 80 poslanika, a nakon završetka – sledi glasanje.

Javni sektor u Srbiji dramatično je smanjen u prethodnom periodu, a samo u 2015. godini za 14.500 radnih mesta – rekao je mandatar Aleksandar Vučić.

Nova Vlada Srbije imaće osam novih članova, ali i jednak broj resora kao i prethodna. Za novu vladu izjasniće se više od 160 poslanika. Mandat Vlade počinje polaganjem zakletve.

Kandidat za ministra bez portfelja Slavica Ðukić Dejanović izjavila je da će u narednim danima biti predstavljen program tog ministarstva na kome će aktivno raditi.

Suština će biti prevencija svega onoga što se u društvu može smatrati sociopatskim, kao što su različiti vidovi nasilja – rekla je Ðukić Dejanović novinarima u parlamentu.

U međuvremenu, Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića najavila je da neće podržati novu vladu i da će SDS u parlamentu biti "oštra opozicija". Nova Vlada neće imati ni podršku LDP-a, kao i većine opozicionih stranaka. A većinom partnerske partije SNS-a, najavile su i podršku u parlamentu novom kabinetu.

HappyTv.rs
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter